Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu fler tankar från ett ungt och förvirrat huvud.


Världens största lögn

Känslor är som diamanter, lika värdefulla och svåra att forma.
De formas av omgivningen, av allt som sker runt omkring. Därav kan kärleken mellan personer skilja sig avsevärt. För den ena , som vuxit upp i det perfekta familjelivet är kärlek en mjuk, trygg och varm och skön känsla. För den som har haft en stormig barndom kan den vara \"ännu ett steg i livet\". För den som aldrig upplevt kärlek i sin barndom är den bara en illusion som inte existerar i praktiken, som inte kan praktiseras.

Sex är inte kärlek! Det är en handling som kan utföras utan kärlek. Så vi har ingen egentlig definition av vad kärlek är i grund och botten. Det gör oss förvirrade, och mer förvirrade blir vi när alla då har en egen definition av vad kärlek är.

\"Jag älskar dig\", är bara tre små ord som har blivit världens största lögn.
För hur kan man veta att personen man säger dem till har samma definition?

Min mamma säger \"världens största lögn\" väldigt ofta, det gör inte min pappa. och inte mina syskon heller. Ju färre ggr man säger det, desto mer äkta blir det när man äntligen får höra det.

Det bör räcka med att säga de tre små orden en gång till sin partner, för ångrar man sig kan man alltid säga till.
Så sluta ljuga och gör något kreativt i stället. Ord är inte alltid nog och då är handling ett bra komplement.




Dagbok av *Fyrklöver*
Läst 164 gånger
Publicerad 2008-04-29 18:27



Bookmark and Share

  *Fyrklöver*