Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liknelse mellan ensamhet och fångenskap.


Ensamhet

Ensamheten är som fångenskap.
En del klarar inte av den,
de kämpar för att komma ifrån den.
Andra finner sig i det.

Jag trodde det var Du som inte klarade av att vara ensam,
Du som gör allt för att klara dig undan ensamheten,
oavsett vad eller vem som står i din väg.

Sen det inte är vi längre är Jag som Dig.
Jag klarar inte av att vara ensam.
Jag vill inte vara fången i min ensamhet längre.

Kan vi inte ta oss ifrån ensamheten tillsammans?

Ingen vill vara en fånge.




Fri vers av The thinker
Läst 305 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-01 14:10



Bookmark and Share


  Jessica B
Den var väldigt fin..
Ingen vill vara i ensam
2008-05-04

    ej medlem längre
Tänkvärd text, men den fick mig faktiskt att reflektera en smula. För mig är det ju snarare det sociala som är fängelset och inte ensamheten. Antar att det handlar lite om huruvida ensamheten är självvald eller inte. Men för mig så innebär ju ensamheten också den totala friheten när man inte längre behöver ta några sociala eller andra hänsyn utan kan leva precis som man vill helt utan begränsingar. För mig är ensamheten inte alls ett fängelse, men jag antar att man kan uppleva det olika. Tack i alla fall för läsningen!
2008-05-01
  > Nästa text
< Föregående

The thinker