Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Betyder: Inspirationspromenad i naturen


Ginko

1.
.
Stigarna slingrar
kring marker vita av snö
vita av sippor

fågellåten förändras


2.
Liljekonvaljens
bladstrutar gömmer
kommande väldoft



3.
Fågelkörsbärs blom
ger löfte
om höstens färgprakt




4.
Sälgen kastar sin
ståndarkolv
ner på min hatt




5.
Här lilla snigel-
kryper på din egen väg-
har du fred

men hemma hos mig
gäller det andra lagar






Bunden vers (Haiku) av vera gade VIP
Läst 568 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-05-02 09:46

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Sladjana Zubcevic
VACKERT!
2008-05-03

  vera gade VIP
Hej Rachel - nej ginko är just det japanska namnet på det jag skrivit om i ingressen. Barrträdet heter Ginkgo biloba - lite förvirrande faktiskt.
2008-05-02

  Rachel Roth
lite nyfiken på varför du valt Ginko till titel..
Ginko biloba?
2008-05-02

    papillon
Här luktar det lövskog med mylla och fjolårslöv. Suck, underbart...
2008-05-02

  Rachel Roth
en promenad som också inspirerar mig som läsare
förtjusande!
2008-05-02

    Melona
som den människa jag idag är
med naturens kyssar runt min kropp
kan jag inte annat än älska dina rader

du surrar som den mest väldoftande schersminbuske...
ett stort TACK är på sin plats!
2008-05-02
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP