Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Arbete med ny bok pågår


PÅ KLASSISK MARK - SICILIEN


SIRACUSA


Utanför mitt fönster en gråputsad vägg
falnande
i skugga
en takbalk skär av en bit sidenblå himmel
en bit ensam oändlighet
mot solbelyst stenvägg
med lyster av osedda tempels guld.

Tonerna
från allhelgonamarknadens popmusik
sköljer över mig
då- i eftemiddagens ljus
nu- vid månens sken
accompanjerande
läsningen
av Durells ”Vandringar i Syrakusa”




Fri vers av vera gade VIP
Läst 499 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-10 16:05

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ljus och skugga - så typiskt för Medelhavet. Tycker om.
2008-05-10

  camillala
jättebra skrivit!
2008-05-10
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP