Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våryra...

 

I våryran jag lutade kinden
mot det sedan länge saknade,
en skir grönska.
Tillät mig överraskas, känna,
men inte allt,
där jag kännde saknaden i en bädd
som rymde mer,
där din närvaro var den första,
en bland vilda smaker
där du nu i våryra
spirar, där inne.

Blommor doftar...
och smaken finns på tungan.

Vårblomma, som i backen,
lutar dig mot din skönhet.

Du är min ständiga överraskning.

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 260 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-05-11 16:21



Bookmark and Share


  lilla t
Om jag bara skrev en dikt som denna... skulle jag vara helnöjd! Du ringar in våren, förför din läsarkrets med hjälp av sköna förtrollande ord... vem sjutton vill inte ha vår, när den beskrivs så här?! Härligt!
2008-05-12

    sunnanvind
Våår!!!
2008-05-12

  aol
så vackert du beskiver din vår bravo
2008-05-11

  Lena Krantz VIP
Ja våren överaskar verkligen, ner till minsta blomma
2008-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt