Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kommentera gärna, kritik av alla sorter är välkommet!!


tankar i juni

på långholmen badar jag i det isande vattnet
och algerna slingrar sig
runt mina ben som du för ett år sen knöt dig
fast runt min höft och jag bar dig
ett hjälplöst knyte och fortfarande är du
bara ett hundratal simtag bort
jag undrar om du sitter där vid strandkanten
eller glidit för långt och
fastnat med ekans åror i lerkärret
om du blivit någon
kanske en man
som smuttar på röda prince och kaffe
på götgatan i höstas spatserade du
sorglöst över kullerstenarna men
i ögonvrån såg jag dig krypa ner under gatstenen
och mannen i gränden hackade lökar
framför dina frivilliga rödsprängda ögon
men vad är ett tiosekundersdopp på långholmen
av en luffares alla resor
genom koltrastsjungande landskap
och daggstänkta gräsmattor
en sådan här dag i juni
kryper jag istället långt in under den nyes skinn
betraktar läpparnas rörelser
berätta om allt snälla berätta igen
vilken kis du var
din mammas blick efter dina busstreck på gröna lund
och om dina fotografier eller din skateboard
eller fråga varför folk aldrig lär sig
att hålla i sig i tunnelbanan och fortsätter ramla i folks knän
eller bara hur det känns när jag smeker din kind
rista skrapa stampa min ryggrad för jag lovar att lyssna
jag ska köpa en håv och jaga din fjäril
i sommar låter jag staden kyssa min hand




Fri vers av Nathalie.
Läst 284 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-02 23:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nathalie.