Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden är från hörnet av borgargatan och heleneborgsgatan ungefär, i höjd med högalidsparken ungefär halv fem sommartid 2008-05-31


Tokholmen marathon






Stockholm marathon sprangs i lördags
löparna sprang
filmen rullade på
solen höll sig utanför skuggorna

glittret på vattnet
film från bron
två paddlade kanoter i vattnet
löparna sprang på gatan bredvid

där var långa och kut ryggiga
där var män av olika kulörer
där var kort om kvinns
där var lopp som alltid vinns

där var hejarklackar
familjer på picknick
cigaretter och alkohol
som vore det en helt vanlig dag i solen

där var motorcykelpoliser
en man som sprang ut på gatan
en löpare sprang rakt in i honom
var fanns väl kameran då?

Det var på söder mälarstrand
som festen gavs, hela långa dagen
folk hurrade och applåderade
så fort det kom sprinters i sikte

det var som i ett helt seriealbum
med gubbar o käringar i alla åldrar
i alla sorters mössor, kläder
alla sorters typer, för alla sorters väder

fångade de blev på bild
alla dessa typer som fångas brukar
av serietecknare till serier vi alla känner
figurerna är tagna direkt ur verkligheten

det var en fest att se hur folk bar sig åt
hur de pratade sins emellan
där kom de som startat sist och visst
snart skulle de omsprungna bli




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 226 gånger
Publicerad 2008-06-03 13:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP