Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I solen på din ettårsdag

Så nära att du inte funnits alls
Lilla kämpe

Kom du
mitt i våra vuxna I-landsproblem
för att lära oss
vad som egentligen är sant?

Downs syndrom säger de
och pratar om
alla problem och speciella behov
hur kan man inte se
din styrka?

Du ser på världen med
sneda blå ögon
tungan hängande ur mun
under din Tin-Tinlugg

Så spännande att se
vem kommer du att bli?

Vill så gärna se dig växa upp

Lilla fantastiska tjej
med det ljuvliga skrattet
sneda blå ögon
tungan hängande ur mun
med din Tin-Tinlugg

Det är som om man älskar dig ännu mer
just därför
att

I solen, på din ettårsdag
lilla härliga tjej
är du
så fin
inte trots
utan kanske för att
du har en extra kromosom

för i en värld
där ingen vill sticka ut
behöver vi människor som
inte passar in i facken
vi vill stoppa dem i

Vad kom du för att lära oss, lilla tjej?
Jag väntar
på att få se...





Fri vers av Sirine
Läst 271 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-08 22:10



Bookmark and Share


  Virgo Cinnamon
en mycket talande, viktig, kärleksfull,
fin text som ger mig gåshud
och en tår i ögonvrån....
2008-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Sirine