Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är den mannen?



Tänk dig en man som äger allt han behöver och mer därtill
och en som inget har mer än sitt liv
Tänk dig att han som äger allt får ett erbjudande:
han ska få lika mycket som han redan äger
om han lovar att bidra med arbete i en gruva varje dag resten av sin tid
och han lovar

Tänk dig då att han lovar det och på det sättet blir dubbelt så rik
men när han ska göra sin del av överenskommelsen
tvingar han den andre mannen att gå ner i gruvan
för att ge hela sitt liv till mörkret

Är det rätt
undrar du då

Borde han inte själv ha gått ner i gruvan
för att ge det han lovat till mörkret

Och domen faller över den som offrade någon annans liv för sin egen rikedom


...


Vem är han?











Övriga genrer av korpfjäder
Läst 255 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-06-10 16:37



Bookmark and Share


    Glittra G
mmm .... du är så klurigt smart. Jag gissar på arbetsgivaren som vill expandera.
2008-06-12

  Ilona _L
Vem är han?
Alla vi i det kapitalistiska samhället som utnyttjar tredjevärldens billiga arbetskraft, t ex.
Tungt att bära...
2008-06-11

  Hannadraken
Aha, svaret är : JAG är den rike mannen. Jag är girigheten som offrar min broder, för att inte behöva släppa. Men jag är också den som blir offrad i denna världens bisarra spel.
2008-06-10

  Hannadraken
rackarns dig. jag hittar inte svaret. kanske svaret skulle kunna vara att det är samme man. han som har allt han behöver och mer därtill har sitt liv. kanske är det en inställningsfråga. är koppen halvfull eller halvtom? ungefär. men jag får inte till den med det svaret heller och jag tror du sitter och trycker på en ljusknapp som skulle bli lite aha över hela texten. eller jag hoppas på det.
2008-06-10

  Carola Zettergren
Mycket bra skriftat....hmmm vem är han..misstänker att han har många namn!!!!
2008-06-10

  © anakreon VIP
Han är en fattig människa som inte förstått någonting av de möjligheter till lycka och tillfredsställelse som livet erbjuder, han har förlorat sig i tanken att bilden av lycka är ett bankkonto som är stort nog för att hans arvingar skall slita ögonen ur varandra den dagen han, knappt 44 år gammal, avlider av en kombinera hjärt- och hjärninfarkt som obduktionen kan relatera till vanskött diabetes, alkoholism och skrumplever.

Hans villa på den franska rivieran bränns ner av lokala terrorister som jobbar för rättvisa i samhället, hans Rolls Royce monteras ner i småbitar i skydd av ett \"idiotsäkert\" garage, hans vinkällare visar sig redan vara urdrucken och advokatkostnaderna överstiger arvet med fjorton kronor.

Vill du veta hans man också? Förnamnet vet jag ej - men efternamnet är Mammon - ett skrämmade aktuellt namn nu för tiden!
2008-06-10

  Lena Krantz VIP
En helt vanlig kapitalist?
;o)
2008-06-10

  Cadena
En väldigt bra och gripande text. Stilsäker. Och vad han heter? En bra fråga som träffar en mitt i hjärtat.
2008-06-10
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder