Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varning, filmen innehåller långsamma scenener uppspelade i slow motion för att efterlikna de mer våldsamma scenerna i filmer av Sam Peckinpah


Våld är aldrig rätt väg ur drömmen om att bli en erkänd författare som vill skriva böcker om ond brå







(Pippa Dick’s tankar en dag i december
månad bara dagarna innan hon faller offer
för en älskare som väljer att dränka in
henne i sirapsdrypande ananaskross
strax före älskogsriterna tar sin början
i jacuzzin, han tar dock för mye av det goda
varpå hon dör kvävningsdöden)


(en monoman dialog tar sin början
då hon tänker sig ett samtal med en vän)

du har delvis rätt i dina funderingar
om detta att hämma sina behov och klämma in
dem i en vrå av sitt inre av att behöva
lufta hjärtats vrå då och då

själv skulle jag exempelvis aldrig kunna
höja och knyta näven som till slag mot en barn,
ja inte ens mot en vuxen

jag skulle förstås sätta ut foten istället och se
personen ifråga segla en bit genom luften
för att sedan dratta ned i gräset
med näsan först och bryta handleden
som även den landar lagom omjukt
sekunden efter skallens
en smula omilda parkering på underlaget*


*OBS poeten frånsäger sig allt ansvar
för vad figurerna i texterna tar sig för med,
vad de än tänker
drömmer eller sysslar med i övrigt




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 238 gånger
Publicerad 2008-06-12 10:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP