Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mycket vill ha mer, eller, krukan går till brunnen tills hon spricker


En väl närmast oerhört provocerande text, känsliga lyssnare bör behålla lurarna till mp3spelarna på





lodjuret säger och det är alldeles sant...

jag tänker vara en smula naturligt järv
och påstå att förintelsen aldrig ägde
rum, förintelse betyder ju att alla
inblandade förintades, men riktigt så
var det ju inte, om så varit hade få
kunnat skriva om det och de som vittnade
blott varit de som kom dit först
efteråt, för att de hade vägarna
förbi...

orden här är egentligen inte helt mina,
de är egentligen sprungna ur vad en till
amerika invandrad jude från tyskland
berättade i tv om skälen till att kräva
ersättning av tyska staten,

förmånstagarna om man kan kalla dem det
är ättlingar till dem som
ersättningskraven är ursprunget till,

en avbruten förintelse är ungefär som när
filmen går av någonstans mitt i
föreställningen och den något fängslade
publiken omtumlade reser på sig och
rasande tar sig ut i det fria, tveksamt
tacksamma över att få tillbaka en del av
kostnaden för upplevelsen,

jag provocerades förstås genast av hans ord
då han påstod att ättlingarna
mångdubblat siffrorna för de som skulle
ha egentlig rätt till ekonomisk ersättning,
från att ha varit kanske
fyrahundratusen till nu cirka
fyra miljoner människor




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-13 12:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP