Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
korpfjäder skrev och jag kommenterade


Kritik på en text XI






Varför terroristerna valde
den elfte september
är det tydligen få som erinrar sig

samt vetskapen eller förståelsen
varför man valde
just world trade center som mål

men så är det förstås
mänskligt att glömma de verkliga orsakerna
som ligger till grund för en handling
när det som hände senast
tjänar till att överskugga denna faktiska och
mycket mera hemska bakgrund
ja rent av offentliga hemlighet

uttala blott orden den elfte september och jag
skall genast tänka på en helt annan arena
i ett helt annat land
ett mycket tidigare årtal än just 2001...

den som inte lär sig av historien
kommer att upprepa den

jag minns inte vem som myntade
det sanna uttrycket
skam över denna min glömska
liksom över dem vilka inbilla sig
att world trade center
var en isolerad företeelse




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-13 19:42



Bookmark and Share


  korpfjäder
Okunnig och självcentrerad använder jag mig av elfte september som en bild för något annat - och så skriver du något som sätter igång tankar. Det är bra det.
2008-06-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP