Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Statyn som det berättas om här står att skåda i huvudstaden på vägen mellan Drottninggatan och Kungsträdgården, jag vill inte i onödan tala om dess exakta placering ehuru detta skulle kunna locka massorna dit och nöta gatans sten


En skymt bara, av något väl säkert gudomligt?





Jag är mycket tjusad av statyns
väl formade små bröst

men jag tycker att en staty
inte skall vara fullt så levande
som jag upplever denna

med sina vackert formade flätor och sitt
uppenbart ungdomliga sätt och söta ansikte
vad var det där?

Jag tyckte mig se dess ena arm röra sig
det måste ha varit en syn
om än blott för gudar att skåda

att jag som tyckte mig skymta den
inte är någon gud
det skall gudarna veta




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-15 00:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP