Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bissen inspirerade


Kritik på en text XX






Texten påminner bara alltför mycket
om krig och fred,
fråga bara de som var med i kriget,
hur levande människor slaktades som djur,
hur barn ingen vill veta av blir skjutna
eller bara slaktade av folk med vapen,

hur människor som varit grännar
eller vänner slaktar varandra
när vinden vänder,

helt utan annan bedövning
än chocken över att upptäcka
hur liten skillnaden är mellan
fred och krig, mellan frid och mord,
mellan brott och straff

din text får ändå
trenne blomsterklädda kransar
till midsommarens firande om fredag




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-17 00:10



Bookmark and Share


  Bissen
åh så trevligt, äntligen ett \"bissen inspirerade\" =D ...men varför
inspirerade jag, alla andra \"inspirerte\"-ade ju...? Känner mig smått utanför gänget...
dock inget jag hoppas få sörja en längre tid.
2008-06-17
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP