Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samarbete tillsammans med Michele...


Allmogens tid

Tiden, min vän,
tiden, vad är det
annat än att sitta och rulla tummar

tummar som tummat på uret
i sin egen bravur
när stämpelklockan rinner slätt
i sanddynornas vett
när man fingret på stämpeldynan vätt

Ja, livet är en öken ibland
hellre satt jag i finkan
på vatten och bröd

där hjärnan kan slå sig en slint
när öknens utslocknande hyacint
flyger iväg och blir absint

öknen som är så fientlig
i en livets tid som är olidlig
när man märker man är ersättlig
av art homo genomsnittlig.




Fri vers av sphinx
Läst 873 gånger
Publicerad 2005-07-04 18:11



Bookmark and Share


  vega lando
mycket väl skrivet!
slutraderna är bitterljuva
2005-07-30

  vega lando
mycket väl skrivet!
slutraderna är bitterljuva
2005-07-30

  Markattan
Två stilar och tankar väl mixade i en snygg samproduktion som sätter fart på tankarna.
2005-07-06

    ej medlem längre
Härlig och funderingsalstrande samproduktion! Kul att känna igen bådas uttryckssätt, väl mixade i en och samma text!
2005-07-04
  > Nästa text
< Föregående

sphinx

Mina favoriter
cikadorna (slutversion)