Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ytterligare en övning


Om jag vore ett träd

Om jag vore ett träd
Skulle jag vara en lönn i en skog av ekar
Mina grenar skulle växa högre och högre varje dag,
Fast besluten att överträffa mig själv i hur högt jag kan nå

Om jag vore ett träd
Skulle mina löv vaja i takt med vindens tysta melodi
Mina rötter skulle hålla fast mig på jorden
Bara ibland skulle ett löv segla iväg med hopp om att nå molnen

Om jag vore ett träd
Skulle vildrosorna klättra upp för min stam där jag stod på landbygden
Fåglarna skulle ibland tynga mina grenar till bristningsgränsen
Men vinden skulle hindra dem från att brytas

Om jag vore ett träd
Skulle jag lyssna på alla ord som viskas i vinden
Och skaka mina löv i frustration över att inte kunna skapa egna
Min stam skulle smyckas med ord från förbipasserande och jag skulle känna mig vacker, prydd av dem inkarvade bokstäverna.

Om jag vore ett träd
Skulle jag låta mina löv skydda mina vänner
Under hemska regnväder

Men det viktigaste av allt
Om jag vore ett träd
Skulle jag fortfarande vara som mig själv och stå precis var jag själv vill!




Övriga genrer av Svarta ord, vitt papper
Läst 761 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-20 10:47



Bookmark and Share


    ingvar VIP
Mycket njutbar läsning om detta fantastiska som heter träd! Bravo!
2008-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Svarta ord, vitt papper
Svarta ord, vitt papper