Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar längs promenaden

En vindpust tar tag i sommar blusen
huden knottrar sig
Gråa moln öppnar sig ger små stänk av regn
Fötterna ökar takten
så gott det går i obekväma finskor

Fågelkvitter i buskar, trafikmuller långt bort
för övrigt ödsligt tyst
Några få möten på den ensamma promenaden
i småstadens folktomma kvarter

En äldre man leder sin överlastade cykel
han nickar en diskret hälsning
Njuter han av dagens stilla lugn?

Slamret av porslin
en gammal kvinna och hennes dotter
äter lunch på en uteplats
Är de nöjda med det dagen ger?

Bärande på en stor väska
går en tonårskille i snabb takt gatan fram
Ska han supa sig full ikväll?

På en gräsmatta sitter en man
och försöker laga ett trasigt däck
Blev han ensam lämnad kvar?

Vem vill befinna sig
längs ensliga gator idag?

Det är ju midsommarafton

En dag för gemenskap, en dag att fira,
njuta av sommaren, glädjas åt livet

Eller är det bara en dag
som hastigt drar förbi
likt en ensam promenad
med några tysta möten
i en nästan öde stadsdel




Fri vers av snöö
Läst 736 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-06-22 11:21



Bookmark and Share


    AA VIP
Bra skrivet. Känner igen mig i den ensamhet som skildras och den ödslighet som kan förnimmas både i småstad och storstad en varm sommardag. // AA
2010-10-29

    Madeleine Ågren (Maduska)
En dikt som tar tag. Känner igen ... inte midsommarafton, men ödsliga somrar i ungdomens ensamhet. Eller en sommar, då familjen var någon annanstans, och jag vakade hos min far. Otroligt nära dikt. Tack.
2008-11-30

  papessa
ja det år tråkigt när det inte finns någon glädje och gemenskap, fina betraktelsebilder du målar upp med din dikt som jag tycker mycket om applåder
2008-07-16

  Blodros
..en stunds betraktelse av "ödslighet".
gillar denna!
2008-07-06

  Bibbi VIP
En oerhört levande beskrivning.
Applåd!
2008-07-05

  Mats Henricson
Sköna ögonblicksbilder från vårt land, fina observationer från en god iakttagare !!
2008-06-30

  Larz Gustafsson VIP
För mig var det det sistnämnda.
Och jag ville inte att det skulle vara något annat.

Jag tycker att din dikt är en oerhört fin betraktelse.
Där du ser...människan.
2008-06-27

  Ronny Berk
såväl berättat om vardagliga händelser ...ögonblicksbilder väl förvaltade skriftspråkligt...ja...
2008-06-22

  Erik L
Tankvärd text! Det är väldigt lätt att bara hasta förbi i vardagen och inte lägga märke till allt det lilla runt omkring sig.
2008-06-22

    JJ VIP
Tänkvärt funderande, är vi tillfreds där vi står? Är vi lämnade kvar? Gillar hur jag liksom går tillsammans med dig längs din promenad, ser mycket av min barndoms gator framför mig i läsandet... Midsommar afton är ju en dag som är gemenskapens... för den som saknar den blir ensamheten så mycket större... Jag är i din text känner jag! Applåderar densamma! Mvh. JJ.
2008-06-22
  > Nästa text
< Föregående

snöö