Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I lyckolandet

 

 

Jag har hört talas om den,
ankdammen.
Så när jag nu, tog mig
i ljudlig takt vidare
genom slingrande grusgångar
var förväntningarna stora,
lika påtagliga som rosendoften.

Att herrgården
var platsen,
som skulle ge mig svar,
fick jag i dubbla intryck bevittna.

Bakom draperier av grönska,
halvt dold, låg den där
i sprudlande prakt.

Det var då, med ett litet leende
på läpparna
jag förstod anledningen
till att ankdammen är liten
och vacker.

Hur skulle det annars
vara möjligt,
att med övertygelse
kunna förmedla en klar och tydlig bild
av situationen,

plaska vidare...

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 250 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-23 15:55



Bookmark and Share


  aol
vi svenskar har jag hört lever i en ank damm bravo
2008-06-23

  Larz Gustafsson VIP
Ankdammen härbärgerar det mediokra, det medelmåttiga.
Herrgården är liv och luft och rymd.
Vissa gränser är till för att sprängas.
Extra roligt är det ju att ta sig till förbjudna territorier, där enkla män som jag inte förväntas dyka upp.
Chockeffekten av provokationen är obetalbar.
2008-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt