Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljuvlig är doften...

 

Står jag ut?

Lyser min längtan, längre ut?
Våndas jag?
Ja, kanske, när jag i behov
inför frukter, sedan...

Dofter av dig
inför rotfrukter,
söker roten i mig,
står där, tvekar och våndas
inför valet, i Grönsakshelvetet.
Det pågår torghandel...

Jag vet vad jag behöver.

Fylla mitt kylskåp.

Men nu...

 

Fyller på med primörers färger
och i tanken, på dig, och tunna drag,
med minnernas pensel
som flödar dina färger,
minnet av dig där jag
vacklande struntar i grönsakerna,
lever mig vidare, drömmer vidare,
ohämmat.

Ja...

Där tror Jag.
Där överlever jag trotts ett tomt kylskåp
men inväntar dig,
där du slutligen kommer att stå,
sträcka dig lite
så där lagomt lite, på tå

för att nå,
dit, stället där vi båda vill stanna till
och bara vara,

i doft och smak.

 

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 226 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-24 23:51



Bookmark and Share


    sunnanvind
Att våga är många gånger att vinna! Bra skrivet med lite klur*...
2008-06-25

  Elaine.S VIP
Den som väntar på nåt gott....
2008-06-25

  Larz Gustafsson VIP
Skrattar bäst som skrattar sist.
2008-06-25

  Lena Krantz VIP
Det är inte så ofta jag håller med mannen nedan...*skrattar*

Men att bara stå still och drömma leder ingenstans

Go for it!
2008-06-25

  Larz Gustafsson VIP
Vad hindrar dig?
Betänkligheter?
2008-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt