Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aldrig ett steg bakåt

 

 

På något förunderligt sätt, dimlikt,
förstår jag din sorg som för dig
i tystnad.
Att inte kunna känna doften
vindla sig inom och runt dig.
Att den förblir rotlös,
oförmögen att styra
dig vidare.
Att inte kunna följa
det enklaste doftspår.

          - Det förstår jag...

På något underligt sätt,
förlikar jag mig med tanken,
att vi aldrig kommer att känna
samma ljuvliga doft,
som vi en gång beskrev,
trotts att förutsättningarna fans.

          - Det förstår jag...

På något sätt,
har dofterna
inte samma övertygande kraft
i oss,
trotts att de finns där.

Vi växte ändock upp,
i samma doftande rike.

Men gjorde olika val.

          - Det förstår jag...

Men den andra sidan, av dig,
den i ett inutivarande,
som ställer dig tidlös
över mystik,
förkastar mig i tystnad,

          - Den vägrar jag acceptera.

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 253 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-26 18:05



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Den sidan är svår.
Och doften är en viktig ingrediens.
2008-06-26

  Elin Katten Lo VIP
Hissnande dikt. Jag satt och trodde att du skulle förstå dig på allt dikten igenom, sedan högg du till - och det jävligt bra!

E
2008-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt