Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du, igen...

 

Jag mötte Jesus idag,
och han bror kom tätt efter.

De visste mycket väl,
vart de var på väg.

Men de tog sig trotts allt tid
att säga hej och stanna till,
utöva den nobla konsten,
att snacka lite skit
med glimten i ögat.

Brorsan var rätt ok.

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 295 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-27 00:58



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
I Addis Abeba fanns en gigantisk Leninstaty.
Den var liksom på väg någonstans.
Utformad så att den ena foten sattes framför den andra.
I folkmun skojades det om att det var Lenin som promenerade för att ingen ville ha honom i sin taxi...

Men en fråga jag i all ödmjukhet vill ställa: Om det nu var Jesus du mötte, varför lät du Honom bara passera?
Det går att bjuda in Honom. Och få sitt liv förvandlat.
2008-07-17

    ej medlem längre
Jag förstår inte riktigt den här, men jag kan inte låta bli att gilla den.

"snacka lite skit med glimten i ögat", det var en intressant formulering, som jag gillar.

Det som förvånar mig mest är sista raden. Jag trodde att Jesus skulle vara den som gjorde störst intryck. Fast vänta, det skulle ju kunna vara just därför som det inte finns någon kommentar om honom. Vet inte vad du tänker, men det här var det som jag tänkte när jag läste den.
2008-07-06

  Just Emotions
applåder*
2008-06-30

  Lena Krantz VIP
Ja alltså, det finns ju många som heter Jesus, bl a en kvinna på mitt jobb...

Men jag förmodar ändå att det är den vi brukar prata om och då blev han här härligt bara mänsklig.....ja och brorsan också förstås...hi hi
2008-06-27

  Elaine.S VIP
Lite enkelt konstaterande sådär...och vart var de på väg??
2008-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt