Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gamla hederliga stan


Öppet fönster


Först de klapprande stegen
Av en nattvandrare
Sen en visslande melodi
Som söker sig uppåt

En munter melodi
- Nästan lycklig
Och stegen är dansande
Jag skulle tro att han är nykär

Det är nästan så jag önskar
Att han visslade för mig
Och att vi dansade ikapp
På kullerstenarna

Medan tonen ekar bort
Mellan stenhus och gränder
Visslar jag tyst en melodi
Där huvudet ligger på kudden
Och Skeppsbrons trafik
Vaggar mig till sömns




Fri vers av Kopia
Läst 738 gånger
Publicerad 2005-07-08 16:04



Bookmark and Share


  Julia Felicia
Väldigt bra formulerat. Jag känner igen känslan men har aldrig försökt sätta ord på den..
2006-04-27

  Hans w-art Westlund VIP
empati
2005-07-09

  Peter Stjerngrim VIP
Vilka bilder du skapar med dina ord ...
Saknaden har en förunderlig förmåga att väcka våra önskedrömmar till liv!
2005-07-09

    Bodil Sandberg
Sååå enormt bra diktat - man läser av hjärtats fröjd
2005-07-08

  Fale Bure VIP
Härliga bilder, fint formulerade
2005-07-08

  Dilsewat
underbart, med melodin som söker sig uppåt...
2005-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Kopia
Kopia