Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
JAg skrev den när jag mådde som sämst.


Ängel utan vingar

En ängel seglar ner från skyn.
Hon tittar länge ut på byn.
Hon fäller sakta några tårar.
För människor har glömt, hur de varandra sårar.

Hon tog sitt liv för andras skull.
För alla såg när livet, hennes föll.
För alla såg, men bara log.
När ondskan henne själv tog.

Detta är ett spel man aldrig kan vinna.
Bara förlora och genom mörkret försvinna.
En mardröm man aldrig kan vakna ur.
Som att sitta för evrigt inlåst i en gallerbur.

Som att leka med elden, eller vara nära döden.
Kan man bara se död som en räddare i nöden?
För att människor bara ser det ytliga, så som pengar,
halskedjor, silverringar.
Är nu flickan en ängel, utan vingar.




Fri vers av Tricia Johansson
Läst 608 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-03 17:48



Bookmark and Share


  Blue-star
Gillar det du skriver, du är duktig på att formulera dig väl......
2009-06-08

  Dontlove
Jag gillar dena text bra skrivet :)

Kan känna igen mig i den och känslan kan jag förstå

Applåd och bokmärkt
2008-07-17

    Magneta Myll
Jag störs en del av att rytmen bryts i var och varannan rad, och också på den omvända ordföljden ibland ("hur de varandra sårar") som känns som en nödlösning. Det gör det svårt att ta åt sig vad dikten verkligen handlar om.
2008-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Tricia Johansson
Tricia Johansson