Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VILD VÄN

en sång till dig
min vilda vän
om sanningen
och vänskapen
om ensamhet
och lidande
som bara drabbar
stridande
en sång från mig
på ålderns höst
jag låter känslorna
få röst
det fanns en tid
för längesen
då även jag
var vild, min vän
det var en tid
av annan sort
de åren som
vi lekte bort
jag såg förfall
på nära håll
men kallade
det rock´n´ roll
jag såg hur människor
bröts ner
de kom, de log
men aldrig mer
vi gjorde uppror
bröt oss ur
vår motkultur
blev nästa bur
på andra sidan
drömmarna
finns tid att syna
sömmarna
vi är så
komplicerade
och mycket
varierade
vem känner våra
svarta djup?
vem bygger broar
över stup?
en sång till dig
min vilda vän
så här på
söndagsmorgonen
en sång om
trevande försök
om sådant som
gick upp i rök

LARZ GUSTAFSSON 6/7 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-07-06 12:01



Bookmark and Share


  Erik L
Ännu en text som jag finner mycket sångbar.
Skulle jag lämna något konstruktivt så vore det att dela upp texten i ett antal verser. Det skulle möjligen göra texten lite lättare att läsa. Men det är en smaksak. Texten är som sagt riktigt bra och värd att tonsätta!
2008-07-09

  anits VIP
En mycket vacker sång
2008-07-06

  Nasrin
fantastiskt vackert sång!
2008-07-06

  the apache kid VIP
"Those were the days, yes they were...Those were there ways, yes they were...Those were the days..."
(Cream)...Marshallito
2008-07-06

  Kalle.O
En vacker sång...
2008-07-06

  Elaine.S VIP
Kännbara ord och betraktelser över en tid som var och hur den blev...Gud är den som känner våra svarta djup och han är bron som bär över och igenom allt.
2008-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP