Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT LIV


en del går oberörda ut
som om allting gled förbi
för hur skulle det se ut
om en enda slog sig fri
och sedan gick sin egen väg
bortom teser och emblem?
är det då flocken som är feg
eller han som är extrem?

ett liv
bara ett enda
aldrig
för sent att vända
ett liv
gå emot strömmen
ett kliv
förverkliga drömmen

massiv är massmedias kampanj
så styr man vad du tänker
passiv, man sväljer deras agn
med både krok och sänke
sitt still och räck dem vacker tass
bit ej den hand som föder
var nöjd med jordgubbar och glass
och en och annan tur till södern

vi ser hur allting rasat
som vi trodde på förut
ja, även vackra sånger
måste nån gång ha ett slut
där gräshoppssvärmar härjat
finns det inget kvar att få
du står där med din värja
men du fäktar i det blå

LARZ GUSTAFSSON november 2005






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-10 05:54



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Alldeles enastående fenomenalbra poetat!!!!:):)Applåder!!!
2008-07-10

  mare VIP
..mycket bra....riktigt kände inom mig att ja, jag är en som aldrig kommer att ``passa in ``.......bra Larz ....
2008-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP