Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ångestens brunn

Tre dagar i drömmar jag gick,
den fjärde jag vakna till sans.
En mara med isande blick
mig drog till dess maniska dans.
I marornas vals
med snaran kring hals;
med handen för mun
mitt rop blev en tigande röst.
I ångestens brunn
jag släckte min kvävande törst.

Tre sånger av lycka och ljus,
den fjärde bar färgen av sot.
Och vida från vägar och hus
förgäves jag sökte min bot.
I marornas vals
med snaran kring hals,
där isen är tunn
så flyktar mitt stigande mod.
I ångestens brunn
jag sjunker, ett darrande lod.




Fri vers av Erik L
Läst 561 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-07-09 00:08



Bookmark and Share


  Thommy
Helt klart en av dina bästa, bokmärkes.
2008-09-21

    JJ VIP
Gillar hela dikten, gillar formen, gillar känslan, gillar allra mest slut raden! Tummen upp! Mvh. JJ.
2008-07-22

  Bibbi VIP
En fulländad beskrivning på detta fenomen som ångesten är.
Du är helt otrolig i Ditt skapande.
Applåd!
2008-07-14

  MinnaSofia
Superb! ångest är så svårt att sätta ord på.... men du har lyckats
2008-07-13

  Nicklasb
Ett underbart språk och en lika underbar rytm!
2008-07-09

  Bodil Sandberg
Jag tror jag har sagt det förut några gånger.."suveränt"..men ja det finns ju liksom inget annat ord som platsar under dina dikter Erik!!!
2008-07-09

  Yvonne
Fin poesi med klassiska drag. Applåd.
2008-07-09

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Du får mig verkligen att se
bilder. Rytmisk och beskrivande
2008-07-09

  Anguis
Härlig rytmik och sköna upprepningar. Klassisk touch.
2008-07-09

  Larz Gustafsson VIP
Stiligt!
Praktfullt!
Den brunnen har jag synat från botten vid ett flertal tillfällen.
2008-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L