Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration från en elak sidoblick från en blond flicka.


En dag i fördomsland

klackarna slår mot golvet
klick
klack
vänder på huvudet
blond
fast bara i några veckor till
det ser man
I dina ögon är
jag bara
en brunett
en ful
brunett
jag avskyr dig lika mycket
vi ser bara på varandra
från sneda vinklar
utan märkeskläder och ljust hår är man ingen,
tänker du
utan en riktig personlighet och en bra musiksmak är man ingen,
tänker jag
klick
klack
hör jag skorna ljuda
när de går därifrån med en lika blond kompis
\"jävla bimbo
stackars jävla bimbo\"
\"jävla feminist, fula jävla feminist\"
ännu en dag gryr
i Fördomsland




Fri vers av MaFilda
Läst 533 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-07-10 21:54



Bookmark and Share


  Angelio
Åh, denna gillade jag skarpt! Du lyckades fånga hur det känns med fördomar. Gillade extra mycket hur du skrev det från två perspektiv.
2005-08-17

  calle
Så du tog dig mod att träda fram min älskade brorsdotter!

Gillar sättet du skriver på, första gången jag får se dig skriva.

Gillar din dikt.skulle dock vara skönt om du delade upp i verser. men kanske inte tänkt som det.fast ditken passade i en ända rad oxå.
2005-07-10
  > Nästa text
< Föregående

MaFilda
MaFilda