Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

smärtlindring


en liten tribut
till ett piller
som är smärtlindring
i koncentrat

portioneras ut
i lagom doser
förändrar min livskvalitet
totalt

är glad över att de finns
och min massör också förstås
skicklig och värd sin vikt i guld
hon har blivit en god kamrat

tänk vad livet kan förändras
i ett enda nu
en olycka kan hända
förändra livshistorien brutalt

till det sämre är det lätt att tänka
men jag undrar om det alltid
måste vara så
kanske kan det bli ett annat slutresultat

kvalitet, erfarenhet och livsvisdom
kan i ryggsäcken vara bra att ha
på vandringen framåt i livet
ger det ett tyngre mandat

jag är ändå glad för mitt lilla piller
som gör livet lättare igen
tacksam för det lilla som kan lindra
och ge livet ett roligare fermat





Övriga genrer av Marreb
Läst 291 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-12 22:20



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
ja nog kan man sjunga lovsånger till ett litet piller som tar bort smärtan och du har gjort det i vacker poetisk form
2008-07-19

  berxper
Jag tycker om dina tankar.
Ur något dåligt och smärtsamt kan det födas fram något gott.
Det ger livserfarenhet och...styrka.
I det långa perspektivet är det "slutresultatet" som räknas!
2008-07-17

  Lia-Lej
Ja dessa piller, vad glad man ska vara över dem. Också jag har ett utan vilket jag inte skulle kunna leva, känns det som iallafall. Stämmer även in det du skriver i övrigt ! Bra!!
2008-07-15

  Sofie Viktoria
Känner igen. Tror inte att det som gör ont i sig har en mening men att ur det smärtsamma kan det komma mening. Vi lär oss något viktigt om livet.
2008-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Marreb
Marreb