Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det smakar frimärksklister om hennes uteblivna kyssar

Hon har ätit upp alla brev.
Har frimärksklister i sig.

Hur hon brukade sprätta dem med pekfingret
och rycka axel åt pockande A.V.S

Brev som aldrig brukade nå
annat än de järndanks grå.

Brukade.

Hon är en Rapunzel nu.
Vill klippa håret för förändring.

Ännu postar hon spindelnät och sorgflor.
Förmår inte måla akvarell.

Ännu smakar det frimärksklister
om hennes uteblivna, inåtvända kyssar

Hon förmår inte att vända sig om,
vända kuvertet
och syna avsändaren




Fri vers av Tina-sol
Läst 337 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-16 14:50



Bookmark and Share


  SuperSweMe3
Och frimärks klister smakar gott
Jobbar hon på posten? :)
2008-07-19

  Mögelhud
Jag fastnade för dikten redan på den första raden. Meningarna är finurliga och handlingen intresserar mig, jag tänker att henne vill jag veta mer om.
2008-07-16

  friheten
vacker skriven!

Gillar detta:

"Hon förmår inte att vända sig om,
vända kuvertet
och syna avsändaren"
2008-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol