Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

längtan hem (hemlängtan)

mamma jag saknar dig!

jag vill bli väckt av dig röst

jag vill sova i mitt kalla gamla rum

jag vill se på Scooby-Doo med min lillasyster

jag vill sjunga ikapp med undulaten

och jag vill plocka ur diskmaskinen

sedan duka av bordet

jag vill klyva ved och klippa gräsmattan

jag vill äta klyftpotatis och älgfilé

och jag vill stå i ditt växthus och lukta på tomatplantorna

jag vill cykla till sjön

och bada i det iskalla vattnet

jag vill fiska med lillebror 

och skratta när han druttar i vattnet

jag vill se på fotboll med pappa

och bli besviken när han byter till nyheterna

jag vill gnälla när du ser på Ernst

jag vill höra hundarna skälla och

peta på björnbajset bakom huset med en pinne

jag vill kunna äta frukost på altanen

när solen tittar på

jag vill spöa min andra lillebror på kubb

och jag vill krama min farmor och bli bjuden på kakor

jag vill besöka farfars grav och

gråta åt förlorad tid

mamma jag vill hem,

mamma ta mig hem!




Fri vers av Herself
Läst 343 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-16 18:22



Bookmark and Share


  Janis Karlsson
Vackert och vemodigt, en väl uttryckt längtan. Vill vi inte alla hem någon gång till det trygga?
2008-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Herself
Herself