Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fast i formen?




Litium

Tom, så tom.

Slagen i magen, tappat luften och försöker febrilt fylla upp med vacuum och valium.

Jättesnygga skor hjälper inte när man inte vet vart man ska,

tar alltid bussen i stället.

I familjehemmet hänger en vackert snidad, silversprayad ram på väggen till vardagsrummet. Men den är tom, för att ingen riktigt vet vad man ska ha i den.

 

Jag har läst 30 poäng litteraturvetenskap och kan peka ut en troké när jag ser den.

Jag har vadat i surrealismens svarta gap och har fått en trofé genom betygen.

vi fick veta att Fröding dog 1911,

och kan säkert härma hans tekniker själva.

Men någonting gnager mitt versmått i hörnen,

för att exportören

från hjärta till papper

känns inte så tapper

när formen tar över.

 

Lena rim och metaforer

En fisk i ett stim eller matta ponderer

en glider med, de andra på

förutan säd att känslan så.

 

Kontroll. I en bur.

Så fast, eller hur?

Hjälp. Måste ur.

Camilla är sur.

En boll i ett träd.

Kanhända att städ

buller och pläd.

Hackeluns fläd.




Fri vers av Filip Broström
Läst 364 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-17 19:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag kan inte annat än att medhålla de ord som sagts tidigare.
Du skriver intressant och väl.
Man vill bara läsa mer..
2008-11-02

    Bim
...det skall vara mer än en applåd till den här,-för mig är du en ny bekantskap och jag tycker att du skriver intressant!
2008-10-08

  haje
Härligt!
2008-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Filip Broström
Filip Broström