Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Säg mig

Du lämnade återbud igen
Till Den Älskvärde
Och hoppade över bönen
Ty du är ju så ung!
- Säg mig, var är din garanti att solen
kommer lysa på dig igen?


Du stuntar i att ge allmosa
För du vill köpa din ofödde son
En bil när han blir 18
- Säg mig, vem kommer förse
din son med mat?


Din mor läser Koran en sen kväll
Du smyger tyst förbi
- Säg mig vem du flyr ifrån?


Det är Ramadan och din mor fastar
Du påstår dig ha järnbrist och avstår
För tänk om du svimmar!


När din tunga längtar efter att få säga "Allah"
- Säg mig, varför du då kedjat fast den?
Varför du tvingar den att
Tala illa om din granne?


Du går förbi en beslöjad syster
Och kallar henne extrem
När du själv blommat likt en ros
- Säg mig vem som skapat rosen
Du vill efterlikna?


Du använder glasögon för du ser annars inte
- Säg mig är det dina ögon eller
ditt hjärta som är blint?
Ty hjärtat behöver inget
För att se sin Skapare.


Du överlever en trafikolycka
Och säger att du hade tur
- Säg mig vad "tur" är?

När du hör ordet död skrattar du
Ty då drabbas du inte
- Säg mig har dina ögon aldrig
bevittnat när snön täcker blommorna?


Säg mig också, finns inte Den Fördolde
För att du blundar?




Fri vers av Muslim
Läst 328 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-07-22 02:03



Bookmark and Share


  Manal
oj jag blir alldeles tagen av dessa ord, du är begåvad min vän. Mashallah
2008-07-25

  Ali D VIP
Ung och odödlig....jo "been there"
"Säg mig också, finns inte Den Fördolde
För att du blundar?" - "Säg mig har dina ögon aldrig
bevittnat när snön täcker blommorna?" två rader jag tycker om

Skulle kunna skriva mkt om detta.Jag antar att du är "född "muslim och även din syster (?)Känner igen "konflikten" från min bekantskapskrets.När man är ung är det mycket som lockar särskilt i ett land som sverige.Och det är svårt att stå bredvid någon man tycker om när han eller hon är på väg att "gå vilse"
Jag ska göra dua för (henne) Det är allt jag kan göra ty jag är ännu mer maktlös än du....
Saalam Aleikum
2008-07-24

  Sladjana Zubcevic
"När du hör ordet död skrattar du
Ty då drabbas du inte
- Säg mig har dina ögon aldrig
bevittnat när snön täcker blommorna?"

V A C K E R T
2008-07-24

  Karl-Bo Lundstedt VIP
mycket, mycket stark text....
applåd..
kb
2008-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Muslim
Muslim

Senast publicerade
Längtan
Säg mig
* Se alla