Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De små detaljerna. (Det fina i kråksången/barnvisan)

Jag vill ha kalasstrumporna med spets,
känna mig fin
i en klänning som är sydd för mig.

Jag vill gå i täten för mina vänner,
vara den enda med klocka
och se till att vi kommer i tid till skolan

Alltid få en glass med mamma
då vi handlar,
välja smaken på kulorna

Fantisera att det finns krokodiler
i luckan under taket
tillsammans med pappa,

Det var så roligt att vara liten.
Och jag blev inte behandlad som ett barn.
Vi hade roligt tillsammans.

Och vi har det fortfarande.
Roligt
På ett lite annat sätt.
Jag har bara blivit lite längre
och de stundtals lite tröttare.

Ibland är mina krav lite vidare
än kalasstrumporna
och glasskulorna

men det är trots allt fortfarande de små detaljerna
som utgör helheten




Fri vers av Tina-sol
Läst 296 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-28 11:38



Bookmark and Share


  Hildegun Relefors
Trevlig dikt, fick mig att minnas de glada dagarna!
2008-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol