Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
spegling... ========================


En konstnärs dröm

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Tänker mig pappret som ett öra.
Som fylls av ljud i det tysta.
För dom som inte blivit döva.
För oss som ännu orkar lyssna.

Tänker mig pennan som ett öga.
Lätt är den att svinga inatt.
Om det finns ljus till att se.
Om du äger en bild att ge.

Tänker mig dikten som en röra.
Så som livet oss alla vill föra.
Genom gränder, förbi trånga torg.
Genom öden, lycka och sorg.

Tänker mig själv som en konstnär.
En hungrande gladlynt idiot.
Någon som sig själv tycks förgöra.
Med allt som han inte får gjort.
.....................................................
Jag vet att det låter otroligt tråkigt, trist och janntigt när jag surnar till. För mig är det nog bara ett sätt att klara ut situationer på, att säga att jag inte vill, det har jag gjort förut, jag orkar inte. Jag är inte slö för det är ju fult att vara! Eller hur är det med den saken... egentligen?

Tråkigt vuxen och alldagligt ställd till sig själv skulle vissa kalla mitt syntom för, fast jag vet att jag är så långt ifrån mogen och ”vuxen” att det enda rätta vore att tvångs anställde mig till att jobba med 1-5 åriga barn på något ner klottrat dagis.

- Kan vi inte gå en promenad ?
Frågar flickvännen glad och trevlig.

- Nej vi kan verkligen inte gå ut på någon jävla idiotiskt slemmig jogging wanabe runda i gång takt.
Tänker jag och känner att jag skulle orka gått med på hennes fråga om hon sagt något i stil med.

- Patrik visste du att vi bor i Nepal och att vi har möjligheten att hänga med upp på ett av världens högsta berg i morgon, vill du följa med ?
Då skulle det blivit mer fjung i allt i hopp.
o…jag svarar.
- Jag känner mig lite trött nu.
o…i samma stund hör jag mig säga det tråkigaste en homosapie kan yppa ur sin
mun, nämligen.
- Jag känner hällre för att gå… o … sova lite…

Inget är längre nytt och intressant med utrymme för vissa fantasi undantag.
Det är inte längre spännande att betala hyran, för att mina studielån löpt ut.
Det är inte längre roligt att diska, för att jag vet att andra har råd med diskmaskin.Det är inte spännande att dricka sig full för man har vaknat på olika ställen och mott dåligt både på sig själv o runt omkring där man somnat alldeles för många gånger och för att spriten inte biter som förut när man var 15 till 20.
Och sexet ska vi inte ta up i detta forum –använd fantasin själv nu.
!
!
!
(Slut på tiden att använda fantasin på, fortsätt läs!)
Det ända konstruktiva jag egentligen håller på med nu är att skriva hur dålig jag känner mig och det är ju förbannat tragisk vad kreativt engagerad jag är i mig själv när allt kommer omkring.




Fri vers av Patrik M/nsson
Läst 270 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-31 01:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik M/nsson
Patrik M/nsson