Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
man kan ju börja fundera...i alla fall.


Identitets visan

När jag ser mig själv i spegeln, känns jag tråkigt trött.
Min snus petar under läppen.
Golvet efter duschen känns rätt så blött.

Jag undrar vem jag skådar, i spegelns egna rum.
En man, en vän, en främling.
Som ingen fått se ett dugg.

Jag borde åka bort ett tag, till ett annat land
Köpa mig maskerad skägg.
Jag borde kanske byta namn.

Jag borde mingla där på stranden, fast helt anonymt.
Utbyta kontakter, bemöda mig.
Det är vad jag redan borde gjort förut.

Bo i dyra sviter, betala notan, och kunna le.
Gömma mig för dom som söker.
Med mitt skägg skulle ingen mig se.

Jag borde starta konto, i en Schweizisk bank.
Där pengarna går att förvalta.
Även om jag så blev pank.

För jag undrar vem som står där, han ser sorgsen ut.
Är det han som var en pojke.
Kan det vara skalet, av den som jag var förut.

Så svabbar jag noga på, mot golvbrunnen och in.
Torkar håret, i min rödaste badhandduk.
Och säger till mig själv, Patrik du är fin.




Fri vers av Patrik M/nsson
Läst 258 gånger
Publicerad 2008-07-31 13:10



Bookmark and Share


  Roger VIP
Bra flyt i texten.. har du tonsatt?
/R
2008-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Patrik M/nsson
Patrik M/nsson