Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla har vi ju den där poeten inom oss, på gott och ont.


Poeten

****************************
Poeten i hjärtat är den värsta
Av sidor hos mig som jag mött
Han river, sliter och krafsar
I sår som andra fått blött
****************************
Poeten han söker ej svaren
Frågorna ställer han själv
Han bryr sig endast om ordet
Absolut då rakt inte om mig
****************************
Poeten går inte och sover
Han drömmer romantiskt trött
Om sånt som jag velat få göra
Om dikter han krystat och fött
****************************
Poeten är självisk till smaken
Han grusar sina tankar i stort
Han ratar ibland sina infall
I sånt som jag redan gjort
****************************
Poeten är kluven i pennan
Han svänger sin kappa dit hän
Där dom vackraste rosorna växer
Dit dom sötaste orden mig bär
****************************




Fri vers av Patrik M/nsson
Läst 286 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-04 03:45



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag tycker mycket om sista versen.
Kan riktigt se den där slängkappan framför mig...
Turn coat, som engelsmännen säger.
2008-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Patrik M/nsson
Patrik M/nsson