Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min frälsning ~ bortom religionerna

 

 

När jag fann mitt

innersta ljus

livets ljus

då var det ingen religion

inblandad

möjligtvis en Gud

jag vet inte

när jag fann den oehörda styrka

så var det inte i någon moské eller kyrka

utan det var jag som föddes på nytt

långt bortom alla "heliga skrifter" och dogmer

regler och förordningar gällande frälsningen


smekningarna sanningarna upproret musiken dikterna och naturen

var vår enda religion

när det heliga pulserade

och strömmade

genom våra vackra väsen

och vi lät det bara hända

i en blixtrande direktkontakt

med den (åter)skapande kärleken.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 466 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-08-04 20:34



Bookmark and Share


  Lia-Lej
ljus, jag, heliga och kärleken... där har vi konceptet och ett ärligt sökande!
2009-01-19

  Cosmic Johanna
vackert att finna sin väg...

som ett uppvaknande.

applåder!
2009-01-06

  MeAmmie VIP
så fint och vacker skrivet, rytmen flyter och texten är både bra och viktig. Ibland behövs bara kärlek och det är en vacker tro! Kram/JagAmmie
2008-11-21

  Eaglemountains VIP
Du fann Ditt innersta ljus....jag finner inga ord - denna text innehåller så mycket.....TACK!
2008-11-02

  KristinaE
.. härlig läsning där du hyllar ljuset och livet på ett underbart sätt!
2008-10-04

    Bellissima
Halleluja!!!
2008-09-06

  Michaela Dutius
En vacker och "nära" text- som en slags bekännelse!
2008-08-07

  Lena Krantz VIP
Nej, några religioner behövs sannerligen inte för att få erfara det gudomliga (kalla det livet om du vill). Inga heliga skrifter heller för den delen!
2008-08-06

  Anders Nordlander VIP
Härlig text!
2008-08-05

  Mats Henricson
En sensibel, vibrerande och ärlig redogörelse om känslornas gåtfullhet och den kallelse som man kan känna komma in i ens innersta väsen ! Härlig och utlämnande uppriktighet ! Bokmärker !
2008-08-04

  Hannadraken
du har skrivit något stort och sant och samtidigt nästan helt befriat från sentimentalitet. En stor applåd från mig!
2008-08-04

  Cris
Härligt ljusspridande text!!
2008-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP