Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ack, du så viktiga...

 

 

 

Vänd dig om,
känn vinden
och låt blicken stanna kvar.
Känn hur det smärtar i nacken,
hur knivarna kyler,
hur de sticker dig i ryggen
och tvingar dig mot backen,
på väg mot en av alla höjder
du målsatt.

Undrar bara om du kommer upp.
Må du kanske riskera att snubbla
på dina egna ord,
rentav
slå dig blodig.

Sjukvården kan du glömma.
Du får som många andra
lita till idealisterna.
Men de lever inte heller för evigt.

Så skynda dig,
ta ett stadigt tag om vinden
och kräks färdigt,
så du kan lyfta ditt huvud
och se det vi ser.
Där skall jag ge dig en hand,
inte för att hjälpa,
nej, bara tacka
för all skit du spridit.

På egna ben får du stå själv.

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 290 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-08-05 14:15



Bookmark and Share


  Nasrin
En sann budskap i dagens samhället.
Mycket fin text!
2008-08-06

    Bodil Sandberg
Fabulöst strålande ordat...befriande så in i norden!!!
2008-08-06

  Carola Zettergren
Ord och inga visor....bra poetat!!!!Grattis till placeringen!
2008-08-06

  aol
tuff poesi med ett budskapsom inte är nådigt bravo
2008-08-05

  Larz Gustafsson VIP
Det var verkligen tuffa puckar.
2008-08-05

  Lena Krantz VIP
Jo vissa tror väl kanske att de åtminstone är viktigare än andra kanske?

Eller i vart fall att deras kräk är det...

;o)
2008-08-05

  Elaine.S VIP
Skarpa ord med budskap...till någon som behöver sig en skrapa låter det som..
2008-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt