Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Gällande förstasitens Våra Favoriter


Till Ansvariga på Poeter.se
Med tanke på alla dom hundratals texter, dikter, som väller in på poeter.se, varje dygn,

och som på alla sätt bidrar till nya tankar, glädje,diskussioner och ofrånkommligt nya kreativa bidrag.

Att texter ventilerar och skapar nya incitament, plattformar för en rörelse i script, vare sig man är skrivproffs el nybörjad prövande skribent,
är nog det finaste man kan få unnat sig, att kunna få dela detta med andra och samtidigt rätten att få avböja, är ett av poeter.se främsta kännetecken anser jag.


Men,


Jag har upptäckt att texter under \"Våra favoriter\" sällan byts ut under vissa perioder*, det är synd att se-att en del texter ligger kvar 3-4 dagar utan att få den respons som möjligen är viktig, oftast är dom lästa 1 gång, med tanke på besökarnas antal under ett para dagar, så tror jag att det räcker med att maximera texterna på favoriter 2 dagar på sin höjd. För vid flera tillfällen har det dykt upp jävligt fina, shyssta texter som förtjänats ett större podium - men försvunnit in i mängden av mindre lästa texter. Jag tänker då också på dom nya skribenterna.

Vad jag tycker kanske inte har någon betydelse, men jag anser att Favorittexterna ligger för länge ute på förstasidan ibland.

Jag har sett tex texter ligga 5 dagar med 2 kommentarer..
Förvisso är det ju inte någons fel;att dom inte blir kommenterade;men å andra sidan måste man ställa sig frågan; om inte texten har mer kommentators intresse än så; skall den då ligga så länge därute?
Är inte reaktioner på texter en status på intresseflödet?
Detta är endast reflektioner i sammanhanget.
Men vem ser över detta?


Jag vet inte vad och vilka kriterier som gäller för att dom skall plockas ut, det står inte heller någonstans om hur det fungerar för utvalet här på sajten. En tanke är; att lägga in en slinga på kanske 10 texter varannan dag;och dessa byts ut automatiskt efterhand, man kan tex sätta en 24 timmars spärr. Sedan en länk i samma fönster från favoriter:
till \" Se tidigare Favoriter\" , då kan man läsa veckans sista favoriter ändå! men dom ligger inte ute på förstasiten eftersom slingan lagt ut nya.


Glöm inte heller och förstå mig rätt; Att populära poeter, som förtjänat sin läsekrets också läses per automatik av sin krets - således är det ingen risk att dessa förblir olästa i textmyllret - även om dessa skulle tänkas platsa på Våra favoriter.

Lägg istället ankaret på mer okända* begåvade poeter istället,
med rika texter och poetiskt starka innehåll.Ah!
så mycket shyssta texter som bara missas så här..

Ingens fel, men går det inte att se över Favorit \"uttaget\" på ngt sätt--------------------------------


Märk väl. Denna text går under Bara ord, överkaterogi till Saknad.
För det är precis så det är; Bara ord och enkla tankar, och saknad över en mer enhetligare Favorit funktion, med större flöde av genomgående favorittexter.
Övriga genrer av Absint
Läst 945 gånger
Publicerad 2005-07-18 14:38Bookmark and Share


  madinsane
jag lägger alla mina slantar på ludwig!
2005-07-22

    Absint
Tack Lasse för ett långt, intressant och detaljerat svar. :)
2005-07-20

  Lany
Hej Absint,
och tack för ditt engagemang i Poeter.se !


Jag tror jag förstår din frustration över urvalet och exponeringstiden på ”Våra Favoriter”, så jag gör ett försök att förklara hur vi arbetar idag.

Först, så här ser ”Redaktionen” ut:

Johannes Fosseus (JoF):
”Ägare”, grundare och utvecklingsansvarig för de två siterna.

Gizela Svensson (Gizela):
Ansvarig för det redaktionella innehållet som intervjuer och mycket annat som ibland syns under ”Magasinet”.

Roger Carlsson (Roger) och Lasse Nyström (Lany):
Har idag ansvaret att välja texter för framsidan. Roger och jag delar på jobbet och vi brukar ta varannan vecka för att bredda utbudet. Roger är bl.a. musiker och skriver egna texter och är ibland ute på turnéer med sitt band. Själv läser jag romaner, noveller och mycket annat. Skriver just nu på en roman som aldrig verkar bli färdig. Roger och jag tror vi kompletterar varandra ganska bra. Själv brukar jag skumma ”Novell-listan” ofta då dessa små fragment kan bli något stort.

Under sommaren 2005 har det ibland blivit glapp och då har vi fått lite hjälp av JoF i skarvarna.

Mitt eget urval sker enligt nedan och jag byter texterna mellan 23:00 – 01:00 varje dag under ”min vecka”. Det omfattar både ”Våra (Fem) Favoriter” och de fyra underrubrikerna; Poesi, Novell, Haiku och Bara Ord. Detta innebär att de ligger ute i cirka 24 timmar.

1. Först letar jag efter de texter som fått flest positiva kommentarer, sedan kollar jag bland annat om det inte bara är skribentens ”inre krets” som har givit sina bidrag. Här hittar jag normalt två-tre kandidater för ”De Fem”
2. Sedan letar jag bland nykomlingarna efter godbitar. Som lärare vill jag gärna se människor växa, speciellt de unga. Medelåldern bland skribenterna har sjunkigt drastiskt under 2005 så jag försöker hålla koll (inte lätt). Här hittar jag minst ett par favoriter till (Vi får 2-8 nya medlemmar varje dag)
3. Sedan ger jag mig frihet att se mig om efter en egen favorit.
4. Efter det gör jag ett extra svep efter annan typ av texter. Letar efter politiska, religiösa eller sociala bidrag. Till 90 % består texterna idag av kärlek och känslor så jag vill gärna ha lite annat med i dagens cocktail
5. Hittar jag inget nytt så ändrar jag år under "Dagens texter" och letar runt efter gamla godingar från förra året
6. Nu har jag fått ihop mina 5 (eller ibland 6 favoriter)
7. Sedan är det dags för de andra fyra. ”Novell” är lättast då det kommer max fyra till fem bidrag varje dag. ”Haiku” är lite värre då man måste börja räkna mitt i natten. ”Poesi”ger jag till den som har den mest lyriska framtoningen för dagen. ”Bara Ord” är roligast då det finns så mycket annorlunda texter att välja på.

Allt detta tar cirka två timmar, och jag väljer bland 180 – 250 texter per kväll (Läser inte alla !!)

Så har vi det idag, Roger och jag. Gillar en del av dina förslag och ska diskutera dessa i höst när vi möts alla fyra i redaktionen.

Återigen, stort tack för ditt konstruktiva bidrag.

Vänligen,
Lasse
2005-07-19

  Ola Rydberg
You got a point
2005-07-18

  madinsane
det är ofta dessutom så, att vissa texter, som faktiskt är riktigt bra, ligger endast uppe i vad som verkar ett fåtal timmar. medan då, precis som du skriver, ligger kanske "mindre bra texter" uppe i en vecka.. det tycker jag känns lite underligt..

bra att detta lyfts, för jag har tänkt det många ggr..
2005-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Absint