Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningen...

 

 

 

Ännu,

även om rönnbären skvallrar,
berättar fortsättningen
ömsom fuktade,
tar jag mig glatt,
lite blöt, vidare,
när solen återigen ler åt oss.

Även om storstadens buffelhjord
plattar till betongen,
tycks leva kvar
i tidig sommartid, ovetande,
om dig lilla vänn, grästuva,
som lever ditt liv i en skarv
invid väggen
med din återhållsamma blomsterprakt,
jo nog vet du,
att rönnbären
talar sanning, även om...

 

Tiden mognar,
lusten finns ännu kvar.
Nu speglas smaker
som bekräftar känslan
av det vi var i,
och snart
bara har till låns.

De talar sanning...

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 269 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-08-11 17:10



Bookmark and Share


    Maria Malm
Fina ord funna, om tiden som går..oundvikligt..
2008-08-14

  Nasrin
Läsvärd och vackert skrivet!!!!
2008-08-11

  Larz Gustafsson VIP
"Jag är ännu hungrig i september" (Eldkvarn)

Fin sensommardikt, Leif.
Man riktigt känner hur Sverige är på väg att ömsa skinn.
2008-08-11

  aol
vacker sannig gillas
2008-08-11

    sunnanvind
Vackert med vackra bilder som ger en öm ton...
2008-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt