Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medicin

Ta den här
säger dom
och den här och den här
dom går väl ner
tycker jag
och trycker ner dom


Ta den där
Och den där också
Om tre veckor ska du sluta med den här
Och istället börja med den här
Så ska allting bli bra, eller ungefär


Du måste bokföra vad du knaprar
Säger dom
Skriv själva jag har ont i fingrarna
Svarar jag
Trycker ner dom


Men akta dig för bieffekter
Av den här får du skakningar
Och av den här får du svettningar
Av en tredje får du extra hår på bröstet
Av en annan får du ryckningar
Så länge du trycker ner dom



Till slut glömmer man vad varje tablett skulle vara till för
Det känns mest som dom går in och förstör


När ens högsta önskan är att bli frisk
Blir man istället
Svettig uppblåst skakig ryckig och hårig
Som en varm inlåst panikslagen fisk


Med skägg
Det är bra att äta ägg
Säger dom
Det innehåller mycket protein
Det gör inte simvastatin

Den är till för magen
Tror jag
Och cellcept
Vad är det för nåt?
Undrar jag
Det gör dig pigg och alert
Svarar dom
Jag trycker ner dom


Med ett smil
Kortison, prednisolon och pantoloc
Sandimmun, alenat och panodil
Kommer jag att bli tjock
Eller steril?
För mig är kan det bli både och


Så länge all denna medicin
Håller mig levande
Calcichew och Bactrim
Letar jag trevande
Efter Furosemid
Eller var det Kaleorid?


Varje vecka är det kontroll
För att kolla att värdena ligger runt noll
Så att jag ska få behålla mina organ
Varje månad är det bronkoskopi under narkos
Allt blir en enda sås
Mot smärta får man ketogan


Så inga sura miner
För det finns mediciner
Mot allt
Huvudvärk, magont, kväljningar, allergi mot salt
Imurel, Valcyte och tredolan

Men…
Kan jag inte bara få en kram?




Fri vers av Carlo
Läst 379 gånger
Publicerad 2008-08-12 01:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carlo