Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I Dalarna denna vackra plats finns...


Skogstjärnen (2004)

Några kilometer
från stadens
trafik och eviga
jäkt....
finns en plats
där man kan
sitta och känna
vindens fläkt...

Här kan man även
lugn och ro få...
eller på en
av dessa natursköna
leder bara
vara ute och gå...

För att komma
hit åker man
efter den slingrande
skogsvägen...
där plötsligt
skogstjärnen ligger så
vackert belägen....

På en bänk vid
stranden kan man
sitta....
för att i vattnet efter
gula och vita näckrosor
titta....

Från en brygga kan
man ta sig ett
dopp....
om man i skogstjärnen
på sommaren vill
svalka sin kropp...

kring skogstjärnen
finns vindskydd på
olika ställen...
där man kan
sitta vid en eld
och grilla korv
till sent på kvällen...

lyssna på rösten
som så vackert
kular och njuta
av denna underbara
natur....
så här trivs både
människor och djur...

080812




Fri vers av sajo
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-12 16:31



Bookmark and Share


  Smurfan
Vackert, fint !
Finns så många vackra platser
2008-08-12

  Larz Gustafsson VIP
Som en oas...
Som Boulognern i Gävle...
2008-08-12
  > Nästa text
< Föregående

sajo