Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är som natt och dag!

Vi är som natt och dag
Du är slav under varje dag
Du accepterar världen som den är
aldrig du ifrågasätter när
det sker orättvisor eller när
människor svälter i andra länder
för det största som hos dig händer
är att ni trots två inkomster inte klarar er
om barnen ber om något mer
så säger ni bara att pengarna är slut
så håll er trut maten är slut.
Vi är som natt och dag!

Vi är som natt och dag
För dig är det lag
att städa varje lördag
du har schema varje dag
när du ska komma känner jag mig svag
jag har annat för mig än att städa varje lördag
jag får nästan panik av något slag
i alla år har det varit som om jag
känner mig underlägsen dig var dag
men jag har en värld utanför vår vardag
jag tänker aldrig städa varje lördag.
Vi är som natt och dag!

Vi är som natt och dag
För dig är det viktigt att allt är blankt och nytt
ibland när man hör dig är det nära man spytt
inga pengar ni har men ändå har ni köpt nytt
knappt ni haft råd att bjuda på mat men någon sytt
nya gardiner och ny soffa och matta luktar nytt
aldrig blir det hemtrevligt det blir som en utställningshytt
allt är skinande bonat och ser nog ut att vara nytt
men tittar man runtomkring så är det bara knytt
för ingen kan sopa bort det elände som någon spytt
under mattan med allt det går inte och bara köpa nytt
det har blivit ett behov att allt ska vara nytt
men livet kan man inte köpa, ett nytt
inte ens ett sytt
Vi är som natt och dag!

Vi är som natt och dag
Jag försöker istället ta vara på det jag har
jag gör det bästa av det alla dar
sparar på de krafter jag har
vi vet inte hur många dar vi har kvar
men det vi har det har vi och vill ha kvar
att det inte är nytt utan slitet lite var
det betyder att det har en själ som finns kvar
när det är nytt är det själlöst och tomt och inget har
då behöver det fyllas och beredas för alla dar
som det ska finnas hos mig och kvar
för det blir många dar
den som spar han har
inget slit och släng jag utövat har
hos mig får det mesta stanna kvar många dar
Vi är som natt och dag!
Min väninna och jag!





Fri vers av GeBe WaSeKa
Läst 192 gånger
Publicerad 2008-08-18 12:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

GeBe WaSeKa