Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad färgar dig

 

Idag,
delades orden med ett beslutsamt spår.

Han hade blanka, röda skor,
han var bäraren till en sotig hand,
och trevande dolde han den andra bakom ryggen.

Han viskade melodin som fick öron att smärta.

Det var smaken han plockade fram,
doften av ett himmelrike, som just då
fick allt att stanna till, att böja mig ner,
plocka upp ett visset löv, tänka:

Här finns en betydelse, en fin fortsättning,
om än sargad, framför våra fötter
i nyanser.

Vilken,

vad färgar din...

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 489 gånger och applåderad av 20 personer
Utvald text
Publicerad 2008-08-15 21:53



Bookmark and Share


  aberatio
Vackert! Det var dessutom på tiden att du blev redaktionens val :)
2008-10-03

  Trollsländan
Delade ord..absolut det bästa...
2008-09-29

    Maria Malm
Stämningsfullt..
2008-08-16

  Elaine.S VIP
Helt ljuvlig, är fångad från titeln ...spännande och lugnande på samma gång...
2008-08-16

  Marreb
Tjusigt. Mystiskt. Fritt att tolka. Gillade speciellt sista stycket "Här finns en betydelse, en fin fortsättning, om än sargad, framför våra fötter i nyanser." Mycket tjusigt och hoppingivande på något sätt...
2008-08-15

  Larz Gustafsson VIP
Vi är alla färgade.
One way or the other.
2008-08-15

  Night Soul Woman
*Wow* Det är vad jag kallar POESI! Ett mästerverk!Fint! En fröjd att få läsa:)*bokmärkes*och*applåder*
2008-08-15

  Sanningsägaren VIP
så vackert, finstämt
fick mig att tänka på lövet
jag alltid bär med mig i min plånbok...
det hjärtformade
vad färgar din himmel
när molnen skymmer
2008-08-15

  stefan.g
Bra skriven, helt ok!
2008-08-15

  aol
varje fragment samlas lägges till det blir i änden många färger bravo
2008-08-15

  Tina-sol
Vi har inte pratat på länge, men jag fick din röst och din dialekt i huvudet när jag läste denna. Häftigt!
2008-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt