Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För någon vecka stod vid här vid denna plats i vår bruksort....


Minnen vid vattnet

Vi står på
en liten bro....
på båda sidor
forsar vatten
som ger oss
båda lugn och
ro....

du berättar
lite hur det
längre tillbaka
här var...

en brygga där
det tvättades
lakan och trasmattor
finns ännu
vid ån kvar...

ån slingrar sig
vidare bort...
mot en gammal
jordkällare
du visat mig
och som även
finns på svartvita
kort....

jag vänder mig om
och en åttakantig
dansbana av trä
jag ser....
artister som
Lill-Babs, Snoddas,
Lasse Berghagen
har där uppträtt,
jomenvisst du säger
jag minns nog fler...

mina tankar är
att här var det
förr på artisterna fart...
så nu har det dansats
klart....

Vi står kvar ett
tag på bron och
hör ån....
jag liksom du
upplever nog
att vi har fått många
härliga minnen vid
vattnet
innan vi går härifrån...

080818




Fri vers av sajo
Läst 178 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-18 22:14



Bookmark and Share


  anits VIP
Och Lasse Lönndahl
det får man inte glömma
2008-08-18

  Il poeta della luna
Minnen,
bilder
och känslor
i ett härligt flyt!
Ett vackert verk,
som jag tar till hjärtat
och läser om och om igen!
*applåd!*

Patrik [läs gärna mina senaste]
2008-08-18
  > Nästa text
< Föregående

sajo