Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idag Trängde Solen Igenom För Vi Kysste Tillsammans Dimmorna




När du lägger din kind

mot min skenande skräck

mot min oförklarliga ångest

mot mitt skov av stress


&


viskar dina milda sånger

rakt in i min mardröms kaos

där demonerna skriker

att de aldrig kommer att ge upp


&


jag får ligga i ditt knä

jag gråter som ett barn

det barn jag aldrig fick vara

oh du min mor

min syster

min älskare

älskade

lämna mej aldrig


(2 månader senare)


idag trängde solen igenom

för vi kysste tillsammans dimmorna

i veckor har vi kämpat

tillsammans med Gud


&


ljuset väller in




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 488 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-08-24 05:33



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Beröradne poesi, intimt och närgånget mänskligt, applåder!
2009-01-24

  Jorska
Förutom att texten är en av de mest känsloladdade jag läst på länge så formar du med ett vackert språk, genomtänkt format och små detaljer ditt alster till perfektion.
Mycket vackert och fyllt av mersmak.
2008-10-13

  Lejonhjärtas poesi
Öppenhjärtigt om läkeprocessen som med både medmänsklighet och gudomlighet skingrat dimmorna, vackert!
2008-09-13

    sunnanvind
Den här texten berör...väldigt naket och ärligt skrivet..! Applåder!!!
2008-09-09

  Michaela Dutius
Så strålande vackert beskrivet...när sorg och mörker måste fly för lkuset som strömmar in
2008-09-07

  Äggtanden
Som medlem i AA, kan jag känna in mig.
2008-09-07

    Bellissima
Vackert skrivet! Själv kan jag inte finna styrka i någon Gud, men jag kan ändå sätta mig in i känslan.
2008-09-06

  Regular
Vackert!
2008-08-25

  Johan Bergstjärna VIP
aftermath

nåd..... för mej handlar inte denna dikt om nåd

utan om att våga be en annan mänska, o Gud, om hjälp

o inte behöva skämmas för det, utan bara ta emot

för att sen kunna ge
2008-08-25

  sjörövar_fabbe
Jättebra, Verkligen.
2008-08-24

  aftermath
såväl profant som sakralt bedjande om nåd
den del av sista stycket jag gillar bäst följer som;

"idag trängde solen igenom

för vi kysste tillsammans dimmorna"
2008-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP