Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag...

Jag, ännu ett främmande ord.
Hur definierar man ett ”jag”?

Handlar det om hur man beter sig, klär sig, vad man gillar för musik?
Eller är det din omgivning som bestämmer hur du skall vara, vad som är tillåtet, acceptabelt.
Eller är det ditt ”jag” ditt undermedvetna, som ingen ännu lagt märke till, inte ens du själv.

Mitt ”jag” försvann för längesedan, då jag blev mer medveten om andra dimensioner.
Allt kändes plötsligt så meningslöst, onödigt.

Varför ens engagera sig, när det bortom vårt synhåll, vår värld satt detta obegripliga och lurade någonstans.
Som en skugga du inte lagt märke till.

När min själ isolerade sig från omvärlden och alla mina nära, fanns bara det okända kvar.
Min kropp satt där och grät, grät över sina handlingar.
Sina idiotiska val.
Den kände sig inte längre välkommen bland de andra.

Kroppens ”jag” fanns inte längre, om det nu någonsin funnits.
Den viste inte heller om vem det var som styrde över alla dess impulsiva, självdestruktiva handlingar.

Ju mer blod föll, ju mindre blev dess ”jag”, dess tankar.
Desto mer lugn och inre frid.

Det var som om jag var där i något hörn och iakttog allt som skedde, men hade ingen kontroll över situationen.
Vet inte ens om det fanns någon varningssignal som skulle ha kunnat hindra det inre kaoset, jag var som paralyserad.
Allt gick så otroligt snabbt.

Sedan blev det för sent.
Mitt ”jag” hade inte längre makt, inte ens talan.




Fri vers av Monta
Läst 265 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-29 14:48



Bookmark and Share


    Nicklas VIP
Jadu, hur vet man vem man är? Det kan nog ta tid innan man kan besvara den frågan, och en del kanske aldrig kan besvara den.

Men du är den du är, efter vad du tycker, hur du känner. Det är väl det som är det viktigaste tror jag, vad man känner.

Hm, blir nog lite flummigt det här, så jag sätter punkt där.

Rent skriftligt så var det jättebra, även om det var hemskt att läsa vissa delar...
2008-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Monta
Monta