Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

morfar

Du tittar upp i taket,
din blick är bortom allt.
Onåbar, tom, ovetande.
Jag vet vad du tänker på.

Vi dricker kaffe som smakar sjukhus.
Det regnar ute.
Någon har försökt tejpa ihop en tavla,
som gått sönder.
Den hänger på en olivgrön vägg.

Jag tittar upp i taket,
det tickar från en klocka.
Retfullt, räknande, ständigt där.
Och du bara väntar på ett slut.




Fri vers av Sofie Söderberg
Läst 403 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-07 01:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sofie Söderberg
Sofie Söderberg