Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är

Du behöver inte vara glad
Du behöver inte vara ledsen
Du behöver bara vara.

Ingen säger att du ska le
Ingen begär att du ska lida
Det räcker att du är.

Det är ingen lag på att orka kämpa
Inget förbud att vara trött
Det är tillfyllest att du är.

Varför tror du att ditt yttre bedöms?
Det är din rättighet att vara ful.
Du duger som du är.

Det finns ingenting du måste göra
Du kan göra dina egna val.
Du gör inte, du är.

Det är tillräckligt att leva
Ditt liv, din dag, din stund.
Du är.

Jag behöver inte vara glad
Jag behöver inte vara ledsen
Jag behöver bara vara.

Ingen säger att jag ska le
Ingen begär att jag ska lida
Det räcker att jag är.

Det är ingen lag på att orka kämpa
Inget förbud att vara trött
Det är tillfyllest att jag är.

Varför tror jag att mitt yttre bedöms?
Det är min rättighet att vara ful.
Jag duger som jag är.

Det finns ingenting jag måste göra
Jag kan göra mina egna val.
Jag gör inte, jag är.

Det är tillräckligt att leva
Mitt liv, min dag, min stund.
Jag är.




Fri vers av Lena M Johansson
Läst 287 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-07 11:16



Bookmark and Share


  Trädflickan
Ja så skönt att höra att det räcker med att vara, jag väljer själv vad jag vill göra.
2008-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena M Johansson
Lena M Johansson