Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns ingen

Det är ingen
som älskar mig
det är ingen
som håller sina armar omkring mig
det är ingen
som ens vet
att jag ligger och gråter
och är ledsen
och verkligen behöver någon
som styrker bort tårarna från min kind
Jasg önskar det fanns någon
som ville se mig glad
Men det är ingen
som ens vet.

Ikväll har jag fyllt ensamheten
med en bok
jag har fyllt mitt liv
med en bok om en annan kvinnas olycka
men hon fann någon till slut
Hennes liv fyllde mitt liv
en lördagkväll
i fyra timmar.

När boken hade slutat lyckligt
men jag fortfarande var olycklig
fyllde jag min olyckliga tillvaro
med en hamburgare och en
stor pommes frites
Då var jag lycklig i exakt
sju minuter
Sedan kom ensamheten tillbaka.

Jag sov också
en timme slapp jag vara ensam
för då sov jag
och drömde om någon
som låg bredvid mig
och andades.
Ibland undrar jag om alla
som ligger bredvid någon,
som andas,
förstår vilken lycka det är
att någon andas så nära
att man kan känna vinddraget
och se en bröstkorg hävas.

Jag minns precis när någon
jag älskade
låg bredvid mig och andades
Jag minns att jag var trygg då
Han andades så tyst, så jag fick
resa mig upp på armbågen
och vända örat mot hans ansikte
Då kände jag vinddraget
Då var jag trygg.

Nu är jag ensam
Ingen rör vid mig
Dom säger att man inget saknar
om man har Guds kärlek.

Men jag vill ha en kram.




Fri vers av Lena M Johansson
Läst 375 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-09 19:50



Bookmark and Share


    Ahmed Maden VIP
Tusen riktiga kram till dig!
2017-09-29

  W.Riter
Inte en sån kram du vill ha, men i alla fall. KRAM!
2008-09-11

  friheten
Vad strak skriven om det. En kram behöver väl alla. Kram till dig!
2008-09-09

  VildLilja
Du är inte ensam. Räknas inte du?
Men jag förstår att du vill ha en kram. Fysisk närhet är viktigt.. även mental. Men så fort du har börjat inse att du inte är ensam, för du har dig själv och världen, så kommer du finna en annan oxå. som kommer att älska dig precis så som du vill bli älskad.
2008-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Lena M Johansson
Lena M Johansson